Free Essay

Plan Afaceri

In: Business and Management

Submitted By blaine
Words 5597
Pages 23
Date de identificare

1. Numele societatii
S.C. SolarEnergy S.R.L

2. Logo societate

Figura nr.1

3. Numar de inregistrare
Oficiul Registrului Comertului: J33/702/2004 ;
Cod unic de inregistrare RO 16577359 .

4. Forma juridica de constituire
S.R.L. --- Societate cu Raspundere Limitata.

5. Adresa
Judetul: Suceava
Localitatea: Suceava
Adresa: Calea Unirii 94 Bl. 62 Sc. B Ap. 1 Cod 720141
Telefon: 0230-257.373

6. Tipul activitatii principale si codul CAEN
Comercializarea panourilor electrice de captare a energiei solare.
Codul CAEN:
• 5186 Comert cu ridicata a altor componente electronice ;
• 5272 Reparatii de articole de uz gospodaresc

7. Natura capitalului
Capitalul societatii este capital cu raspundere limitata.

8. Capital social
Capital social subscris si varsat al S.C. SolarEnergy S.R.L este de 478.192,78 RON.

9. Asociati
Arotaritai Ovidiu
Constantin Victor

Conducerea si personalul societatii

1. Conducerea societatii

Administrator: Arotaritai Ovidiu;
Studii: Universitatatea Politehnica Bucuresti Facultatea de Electronica si Telecomunicatii;
Experienta profesionala: 2001-2003 S.C. bet Vect S.A Manager General

2. Personalul

Numar total de salariati din care:
 Cu contract de munca pe perioada nedeterminata: 10 persoane
Structura numerica de personal:
 Conducerea societatii:
 administrator: 1 persoana;
 Personal direct productiv:
 Ingineri: 2 persoane;
 Instalatori: 8 persoane;
 Pesonal service: 3 persoane;
 Personal indirect productiv:
 Administrativ: 4 persoane;
 Marketing: 3 persoane;
 Vanzari: 5 persoane;
 Desfacere: 2 persoane.

Descrierea activitatii curente a societatii

1. Scurt istoric al societatii

Firma S.C. SolarEnergy S.R.L. este infintata in anul 2004 si este unul dintre competitorii pe piata producatorilor de energie alternativa. Firma comercializeaza astfel panouri electrice de captare a energiei solare de diferite dimensiuni si avand o arie mare de aplicabilitate. Din anul 2006 aceasta devine singura firma din Romania care comercializeaza panouri flexibile de captare a energiei solare, fabricate prin procesul de roll-to-roll dezvoltat de Iowa Thin Film Technologies din Germania, destinate in special persoanelor care fac drumetii.

2. Produsele oferite

Panouri solare fixe cu performante deosebite: panourile solare VK 180:
Panourile solare cu tuburi vidate VK 180 se evidentiaza prin randament si calitate. Datorita eficientei lor foarte mari, aceste panouri solare se adreseaza in special persoanelor care doresc sa utilizeze energia solara pentru preparare de apa calda menajera si aport la incalzire.
Avantaje:
 panouri solare cu randament mare datorita tubului vidat cu absorber acoperit selectiv la 360° cu sunselect;
 captare maxima a energiei solare datorita oglinzii CPC (Compound Parabolic Concentrator) care reflecta pe tubul vidat radiatia solara din toate directiile;
 aceste panouri solare necesita spatiu redus de montaj;
 materialele calitative din care este construit asigura panoului solar o durata foarte mare de viata;
 montaj simplu datorita greutatii reduse, precum si a accesoriilor flexibile de montaj pe acoperis si pe terasa;
 nu contamineaza mediul
 nu depinde de preturile de energie sau ale gazului marite
 investitie de o singura data cu functionare gratuita indelungata
 durabilitate indelungata
 costuri zero cat timp este soare indiferent de anotimp
 fiecare mp de colektor solar economiseste aproximativ 750 m3 de gaz/an.
Domeniul de utilizare al acestor tipuri de panouri solare este foarte larg. Aceste panouri solare pot produce apa calda menajera in locuinte cat si in restaurant precum si incalzirea bazinului de inot, cat si a dusurilor de pe plaja si instalatilor din campinguri. Deasemenea utilizandu-se un sistem de panouri solare se poate ajuta incalzirea termica centrala a imobilelor in perioada toamna-iarna-primavara.

Panouri solare flexibile fabricate prin procesul de roll-to-roll:
Panourile flexibile de captare a energiei solare, fabricate prin procesul de roll-to-roll dezvoltat de Iowa Thin Film Technologies din Germania sunt destinate in special persoanelor care fac drumetii. Oglinzile solare de dimensiuni mici PolarFilm sunt partitionate si integrate monolitic in covorasul solar, oferind astfel acestuia o maxima productivitate in ceea ce priveste captarea energiei solare, precum si o flexibilitate unica pentru acest tip de energie alternativa. Acest lucru elimina, intr-un anumit fel, si riscul de distrugere a celulelor fotosolare, datorita faptului acestea sunt deja montate din fabrica si nu mai este necesara montarea acestora pe panou in momentul instalarii panourilor la client.
Celulele fotosolare PowerFilm cu care sunt acoperite covorasele de captare a energiei solare sunt realizate din silicon, lucru care permite ca acestea sa se comporte bine in diferite medii de utilizare si nu inregistreaza avarii din cauza variatiilor de curent.
Toate produsele comercializate au avize de specialitate si se incadreaza in normele nationale si internationale de calitate.

3. Servicii oferite

Sericiile oferite de catre societate sunt in mare de service si consultant. Serviciile de consultanta se desfasoara fie la sediul central al societatii, fie la punctul de vanzare, acesta fiind realizat de catre perosnalul specializat.
Serviciile de service si intretinere si service se desfasoara la locatia in care au fost instalate panourile solare sau la sediile societatii, acest lucru fiind stabilit in functie de gravitatea interventiei si de tipul produsului asupra caruia se va actiona.

4. Principalii furnizori de materii prime

Principalii furnizori de panouri solare cu care societatea are contract de colaborare sunt:
 Yingli Green Energy, Anglia
 SOLON, Gemania
 Iowa Thin Film Technologies, Germania
 Solar Systems, Anglia

Piata actuala a societatii

1. Principalii clienti

Principalii clienti ai societatii sunt persoane fizice din judetul Suceava, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iasi, Piatra Neamt si Botosani, proportia acestora din numarul total de clienti fiind de aproximativ 90%.
Principalele persoane juridice, cliente ale societatii sunt:
- Hotel Ambasador, Baia Mare;
- S.C. Tracv S.R.L., Iasi;
- Hotel Continental Suceava, Suceava;
- Hotel Suceava, Suceava;
- S.C. Trace-v S.R.L., Botosani.

2. Concurentii

Societatea activeaza in principal in cadrul mediului economic din partea de nord a tarii astfel ca se vor identifica drept principali concurenti firmele care ofera produse si servicii similare cu ale acesteia.
Principalul concurent pentru societate, este astfel identificat ca fiind S.C. Mangus SOL S.R.L. avand sediul social in Baia Mare. Acesta este un furnizor de sisteme si echipamente de energie alternativa (regenerabila). Sistemele captatoare de energie solara (panouri solare, colectoare solare), eoliana (generatoare eoliene), hidro (micro-hidro turbine), geotermala (centrale, pompe de căldură), sau producere de combustibil derivat din biomasa (bioreactoare, generatoare de bio-diesel), pot compune sisteme hibride / integrate, care pot oferi independenta energetica. Mangus ofera consultanta in domeniul soluţiilor sustenabile in producţia agricola (sisteme de producţie integrate, acvacultura, hidroponie, atestare pentru producţia de produse bio).
Toate echipamentele propuse de Mangus (cu exceptia procesoarelor biodiesel) pot fi achizitionate in rate, pe baza sistemelor de creditare propuse de Raiffeissen Bank.
Procedurile de creditare sunt derulate prin intermediul unui reprezentant Mangus Sol, care va analiza dosarul clientului si il va depune mai departe la banca. Procesul se poate derula fara a fi nevoie de prezenta clientului fizica la sediul firmei sau a bancii.
Un alt concurent din Romania este S.C. Tim & Jo S.R.L. avand sediul social in localitatea Piatra Neamt. Această firmă este infiinţată in 2004 şi are ca obiect principal comercializarea produselor care folosesc energia alternativă. Politica firmei este de a invaţa populaţia să producă şi să folosească energia neconvenţională, adică energia care ne înconjoară, care este pretutindeni şi care trebuie folosita. Acesta firma comercializeaza panouri solare fotovoltaice, panouri solare pentru incalzirea apei calde menajere si incalzirii, incarcatoare manuale pentru telefoane mobile, incarcatoare solare pentru telefoane GSM si generatoare eoliene.
Printre acesti concurenti considerati a fi mai importanti, care activeaza in cadrul pietei de panouri solare in partea de nord a tarii vor fi luati in considerare si firmele din Bucuresti si cele din strainatate, care o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana sunt asteptati sa activeze si pe aceasta piata.

3. Mixul de marketing al societatii

Politica de produs
Deoarece piata este in curs de dezvoltare, produsele si avantajele folosirii energiei alternative sunt foarte putin cunoscute. Alegerea unei strategii de dezvoltarea a produselor este incurajata de faptul ca firma detine un departament de cercetare-dezvoltare si va permite astfel valorificarea experientei si competentelor pe care firma o are pe piata panourilor solare, determinand posibilitatea cresterii vanzarilor.
Produsul nou pe care societatea il comercializeaza este panoul solar generator de energie electrica alternativa, cu tehnologie roll-to-roll si sunlifeTH, care permite rularea panoului ca pe un covor si manipularea acestuia cu o mai mare usurinta fata de restul panourilor existente pe piata, precum si o mai mare durata de viata prin aplicarea tehnologiei sunlifeTH.

Politica de distributie
In ceea ce priveste politica de distributie se va tine cont ca desi firma nu este una nou intrata pe piata, volumul vanzarilor acesteia nu este unul considerabil, si se vor urmari posibilitatile societatii de a creste marimea profitului, dupa ce in urma cu doi ani de la infiintare a inregistrat un profit negativ. Zona in care firma isi desfasoara activitatea este determianta de zona Moldovei, dar si de zonele adiacente acesteia. De altfel datorita faptului ca firma realizeaza si comert online se pot oferi serviciile in aproape toate zonele tarii, distributia produselor generatoare de energie alternativa in zonele respective realizandu-se cu o firma de curierat. Acest lucru se aplica insa numai in cazul panourilor solare flexibile, in ceea ce priveste panourile solare fixe acest lucru neputandu-se realiza datorita calificarii cerute la instalare.
Politica de pret
Pretul panaourilor solare oferite de catre societate sunt considerate a fi competitive pe piata, in pretul de vanzare al acestora fiind inclus de altfel si costul de instalare precum si asistenta tehnica permanenta.
Pretul practicat pentru panourile solare flexibile va fi cuprins intre valoarea de 200E si valoarea de 800E in functiile de dimensiunile acestora, precum si de nivelul de energie generat de acestea. De asemenea la acestea se adaoga si pretul accesorilor precum si costul de instalare (la un anuit numar de panouri se va asigura reduceri substantiale la instalare si transport).

Politica de promovare
Promovarea se va realizeaza cu ajutorul unei firme de publicitate, prin realizarea anumitor pliante cu produsele oferite de catre societate, precum si prin reclama pe internet pe siturile cele mai vizitate si in cadrul unor expozitii de gen.
Deasemenea se va urmari realizarea unui contract de colaborare cu firmele de publicitate care detin panouri stradale prin care sa se realizeze alimentarea sistemelor de iluminare ale acestora prin energie captata cu ajutorul panourilor solare pe timpul zilei si inmagazinata in baterii de stocare.
In vederea promovarii panourilor solare flexibile se va urmari obtinerea contractelor de promovare cu agentiile de turism care ofera pachete turistice de drumetii montane. In cadrul agentiilor de turism, daca este oferit un spatiu de expunere corespunzator se poate amenaja un stand reprezentativ cu specific montan care sa puna in evidenta panourile flexibile.

4. Analiza SWOT Tabel nr. 1
Localizarea factorilor Tipul de factor Favorabili Nefavorabili
Intreprindere Puncte forte:
-existenta in cadrul intreprinderii a unui departament de marketing
-tehnologie avansata utilizata de intreprindere
-ritmul rapid de innoire si diversificare a gamei produselor oferite
-gradul de inovatie prin aplicarea tehnologiilor roll-to-roll si sunlifeTH Slabiciuni:
-gradului mic de cunoastere a firmei si produselor
-situatia financiara din cadrul firmei (nu tocmai favorabila)
-tehnologiile oferite pentru noul produs -panouri solare flexibile- sunt mai scumpe decat la restul gamei de panouri solare oferite spre vanzare

Mediul extern Oportunitati:
-cresterea pretului energiei electrice conventionale
-politica guvernamentala care favorizeaza dezvoltarea producatorilor de energie alternativa Amenintari:
-puterea de cumparare scazuta a cumparatorilor
-gradul de pentrare a pietei de concurenti mai puternici din strainatate
-aparitia unor concurenti de renume
-cota de piata ridicata a concurentei directe
Prezentarea proeictului pentru care se solicita resurse financiare rambursabile

Investitia care se doreste a fi realizata de catre societate este una noua --- investitie de achizitie de produse.
Investitia consta astfel in achizitia unui aparat de regenerare a celulelor fotosolare, necesar in cadrul asigurarii service-ului precum si in achizitionarea a 5 automobile marca Dacia Logan MCV necesare echipelor de instalare precum si echipei care asigura service-ul produselor oferite.
Aparatul de regenerare a celulelor fotosolare este marca HyperPower (Germania) si are un pret de achizitie fara taxe de 12300 RON. Automobilele marca Dacia Logan MCV vor fi achizitionate din tara la un pret de cumparare de 350000 RON.
Nivelul total al achizitiei este de 1762300 RON.
Deasemenea se va urmari o investitie in amenajarea sediului societatii in vederea realizarii unui spatiu de prezentare extins precum si in amenajarea spatiilor de prezentare a panourilor solare flexibile din cadrul agentiilor de turism.
Obiectivele urmarite de catre societate se identifica atat la nivelul economic cat si la nivelul cunoasterii firmei in cadrul pietei si a zonei geografice in care aceasta activeaza.
Se vor urmari astfel:
1. Incheierea unui contract de colaborare cu firma producatoare Solar Energy, devenind distribuitor direct;
2. Cresterea notorietatii societatii si avantajelor folosirii sistemelor alternative de producere a energiei electrice, precum si a avantajelor oferite de noile tehnologii aplicate produselor noi;
3. Incheierea de contracte de colaborare prin promovarea produselor cu un numar cat mai mare de agentii de turism;
4. Cresterea cotei de piata in concurenta directa la un nivel de aproxiamativ 20% (in timp de 3 ani).
Serviciile oferite de catre societate in urma achizitionarii noilor produse vor fi servicii de instalare-montare a panourilor solare, precum si servicii de service pentru aceste produse.
Principalul furnizor la care firma va apela va fi compania Serv Solar din Austria, care comercializeaza panouri solare marca Solar Energy. Societatea va urmari insa ca pe viitor sa devina importator direct al produselor realizate de catre compania Solar Energy.
Intreg programul de achizitie este preconizat sa dureze aproximativ 2 luni, acest lucru fiind determinat in mare parte si de timpul de raspuns al furnizorilor (companiile HyperPower si Dacia-Renault).

Date privind piata potentiala si promovarea produselor

1. Principalii clienti potentiali

Clientii societatii sunt in mare parte pesoanele fizice, de-altfel produsele comercializate adresandu-se acestora. La cerere se pot oferi si anumite panouri solare de dimensiuni mai mari destinate utilizarii in cadrul unei uniatati economice.
Principalii clienti ai societatii sunt astfel persoane fizice din judetul Suceava, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iasi, Piatra Neamt si Botosani, proportia acestora din numarul total de clienti fiind de aproximativ 90%.
Principalele persoane juridice, cliente ale societatii sunt:
- Hotel Ambasador, Baia Mare;
- S.C. Tracv S.R.L., Iasi;
- Hotel Continental Suceava, Suceava;
- Hotel Suceava, Suceava;
- S.C. Trace-v S.R.L., Botosani.
Prin realizarea programului de achizitie se urmareste cresterea numarului de persoane fizice care vor cumpara produsele sau serviciile firmei pe de o parte, dar se urmareste si o crestere a numarului de persoane juridice cu care firma colaboreaza, fie ca acestea fac referire la agentiile de turism cu care se doreste colaborarea in vederea promovarii panourilor solare flexibile, fie ca fac referire la agentii economici care doresc instalarea unor astfel de produse.

2. Definirea pietei pe care societatea activeaza

Datorita faptului ca pe data de 01.01.2007 Romania a aderat la Uniunea Europeana, analiza pietei in care firma isi desfasoara activitatea se va raporta astfel la mediul existent in U.E. precum si la conditiile impuse de aceasta pentru Romania (conditii de aliniere la cerintele eurpene). In sectorul energetic din majoritatea statelor europene s-au produs astfel transformari majore determinate de necesitatea cresterii sigurantei in alimentarea cu energie a consumatorilor, iar in cadrul acestei cerinte sursele regenerabile de energie ofera o solutie viabila, inclusiv aceea de protectie a mediului inconjurator.
In Romania, se preconizeaza ca ponderea surselor regenerabile de energie in consumul total de resurse primare, in anul 2010, urmeaza sa aiba un nivel de circa 11%, iar in anul 2015 de 11,2%. Totodata, in Cartea Alba pentru o Strategie Comunitara si Planul de actiune " Energie pentru viitor: sursele regenerabile ", elaborate in anul 1997 in cadrul Uniunii Europene, este conturata strategia " Campaniei de demarare a investitiilor ". In cadrul acestora "Directiva 2001/77/EC" propune urmatoarele:
• cresterea gradului de valorificare a surselor regenerabile de energie in nivelul productiei de energie electric a si termica;
• stabilirea unei cote-tinta pentru fiecare tara privind consumul de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie;
• adoptarea de proceduri adecvate pentru asigurarea finantarii investitiilor in domeniul surselor regenerabile de energie;
• accesul garantat si prioritar la retelele de transport si distributie de energie;
• simplificarea si adecvarea procedurilor administrative de implementare a proiectelor de exploatare a surselor regenerabile;
• garantarea originii energiei produse pe baza de surse regenerabile de energie.
Printr-o strategie de dezvoltare energetica a Romaniei se poate asigura astfel cresterea sigurantei in alimentarea cu energie si limitarea importului de resurse energetice, in conditiile unei dezvoltari economice accelerate. Aceasta cerinta se poate realiza, pe de o parte, prin implementarea unei politici sustinute de conservare a energiei, cresterea eficientei energetice care sa conduca la decuplarea ritmului de dezvoltare economic a de evolutia consumului de energie, concomitent cu cresterea gradului de valorificare a surselor regenerabile de energie.
Oportunitatea punerii in practica a unei strategii energetice pentru valorificarea potentialului surselor regenerabile de energie se inscrie in coordonatele dezvoltarii energetica a Romaniei pe termen lung si ofera cadrul adecvat pentru adoptarea unor decizii referitoare la alternativele energetice si inscrierea in acquis-ul comunitar in domeniu.

3. Date privind concurentii

Pe masura ce energiile conventionale devin din ce in ce mai scumpe, romanii cauta solutii alternative. O serie de firme comercializeaza turbine eoliene, pompe geotermale, procesoare de biodiesel si panouri solare.
Dupa modelul european, Romania a elaborat o strategie in domeniul „energiei verzi”, prin care isi stabileste ca tinta, pana in 2010, o cota de 4% din energie obtinuta din surse regenerabile: amenajari hidro de mica putere, energie eoliana, energie solara, bioenergie (in primul rand biomasa). In putere instalata, aceasta cota reprezinta circa 750 megawati. Este necesar de specificat faptul ca energia obtinuta din SRE va avea un pret cu aproape 50% mai mare decat tarifele actuale, mecanismul financiar adoptat avand un sistem complicat. Dorinta de a utiliza resursele regenerabile de energie cat mai intensiv a existat in Romania si inainte de 1989, cand s-a pus accentul indeosebi pe energia solara. Facilitatile create fac astfel ca din ce in ce mai multe firme romanesti si straine sa doreasca sa se implice in producerea de energie electrica din surse regenerabile.
Principalul concurent pentru societate, este astfel identificat ca fiind S.C. Mangus SOL S.R.L. avand sediul social in Baia Mare. Acesta este un furnizor de sisteme si echipamente de energie alternativa (regenerabila). Sistemele captatoare de energie solara (panouri solare, colectoare solare), eoliana (generatoare eoliene), hidro (micro-hidro turbine), geotermala (centrale, pompe de căldură), sau producere de combustibil derivat din biomasa (bioreactoare, generatoare de bio-diesel), pot compune sisteme hibride / integrate, care pot oferi independenta energetica. Mangus ofera consultanta in domeniul soluţiilor sustenabile in producţia agricola (sisteme de producţie integrate, acvacultura, hidroponie, atestare pentru producţia de produse bio).
Toate echipamentele propuse de Mangus (cu exceptia procesoarelor biodiesel) pot fi achizitionate in rate, pe baza sistemelor de creditare propuse de Raiffeissen Bank.
Procedurile de creditare sunt derulate prin intermediul unui reprezentant Mangus Sol, care va analiza dosarul clientului si il va depune mai departe la banca. Procesul se poate derula fara a fi nevoie de prezenta clientului fizica la sediul firmei sau a bancii.
Un alt concurent din Romania este S.C. Tim & Jo S.R.L. avand sediul social in localitatea Piatra Neamt. Această firmă este infiinţată in 2004 şi are ca obiect principal comercializarea produselor care folosesc energia alternativă. Politica firmei este de a invaţa populaţia să producă şi să folosească energia neconvenţională, adică energia care ne înconjoară, care este pretutindeni şi care trebuie folosita. Acesta firma comercializeaza panouri solare fotovoltaice, panouri solare pentru incalzirea apei calde menajere si incalzirii, incarcatoare manuale pentru telefoane mobile, incarcatoare solare pentru telefoane GSM si generatoare eoliene.
Printre acesti concurenti considerati a fi mai importanti, care activeaza in cadrul pietei de panouri solare in partea de nord a tarii vor fi luati in considerare si firmele din Bucuresti si cele din strainatate, care o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana sunt asteptati sa activeze si pe aceasta piata.

4. Politica de distributie si promovare

In ceea ce priveste politica de distributie se va tine cont ca desi firma nu este una nou intrata pe piata, volumul vanzarilor acesteia nu este unul considerabil, si se vor urmari posibilitatile societatii de a creste marimea profitului, dupa ce in urma cu doi ani de la infiintare a inregistrat un profit negativ. Zona in care firma isi desfasoara activitatea este determianta de zona Moldovei, dar si de zonele adiacente acesteia. De altfel datorita faptului ca firma realizeaza si comert online se pot oferi serviciile in aproape toate zonele tarii, distributia produselor generatoare de energie alternativa in zonele respective realizandu-se cu o firma de curierat. Acest lucru se aplica insa numai in cazul panourilor solare flexibile, in ceea ce priveste panourile solare fixe acest lucru neputandu-se realiza datorita calificarii cerute la instalare.
Panourile solare fixe se vor livra clientilor utilizandu-se masinile din dotarea societatii, acestea urmarindu-se a se exhipa corespunzator. In ceea ce priveste serviciile de regenerare a celulelor fotosolare acestea se vor realiza tot la domiciliul clientului, acest serviciu fiind indeplinit de catre departamentul de service al societatii.
Promovarea se va realizeaza cu ajutorul unei firme de publicitate, prin realizarea anumitor pliante cu produsele oferite de catre societate, precum si prin reclama pe internet pe siturile cele mai vizitate si in cadrul unor expozitii de gen.
Deasemenea se va urmari realizarea unui contract de colaborare cu firmele de publicitate care detin panouri stradale prin care sa se realizeze alimentarea sistemelor de iluminare ale acestora prin energie captata cu ajutorul panourilor solare pe timpul zilei si inmagazinata in baterii de stocare.
In vederea promovarii panourilor solare flexibile se va urmari obtinerea contractelor de promovare cu agentiile de turism care ofera pachete turistice de drumetii montane. In cadrul agentiilor de turism, daca este oferit un spatiu de expunere corespunzator se poate amenaja un stand reprezentativ cu specific montan care sa puna in evidenta panourile flexibile.

5. Program de fidelizare a clientilor

In cadrul diagramei GANT sunt prezentate succint activitatile ce vor fi realizate de catre societate pe parcursul anului 2008 in vederea satisfacerii clientilor.

Tabel nr. 2
Lucrarea Grafic de ur- marire activi -tatilor de marketing Start Final Activitati indeplinite Activitati neindeplinite
Nr. Crt. Cod 10.01.2008 10.01.2009 Continutul activitatilor – data planificata 10.01.2008 01.03.2008 10.05.2008 01.12.2008 10.01.2009

1 A1 Trimitere felicitările de Sarbatori furnizorilor, partenerilor de afaceri, clienţilor mai vechi şi clienţilor potenţiali. 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111

2 B1
Reactualizarea paginii de web si trimitere de newsletter catre clientii vechi şi celor curenti, informandu-i de reactualizarea site-ul. 111111111 111111111

1111111111 1111111111 B2 Contactarea agentiilor de publicitate posibile pentru crearea unei campanii de imagine pentru firma. 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 B3 Lansarea campaniei de promovare a produselor oferite 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111

3 C1 Semnarea contractelor de colaborare cu agentiile de turism pentru promovarea panourilor flexibile 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 C2 Achizitionarea panourilor solare de tehnologie noua pentru show-room si agentiile de turism
1111111111 1111111111 1111111111 1111111111

4 D3 Amenajarea spatiilor de promovare din cadrul agentiilor de turism si din cadrul sediului 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 D4 Lansarea concursului cu premii in excursii montane in care se vor utilize panourile solare flexibile
1111111111 1111111111 1111111111 1111111111

5 E1 Acordarea de materiale promotionale clientilor si a unui program de demo de testare a unui sistem de panou solar gratuit pe propria locuita timp de o saptamana 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 E2 Acordarea de agende si material promotionale clientilor 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111 1111111111
1111111111 1111111111

Legenda diagramei Gant:
111111 ---- activitate planificata;
111111 ---- activitate realizata;
111111 ---- activitate intarziata;
111111 ---- activitate nearealizata.

Ipoteze si riscuri majore

1. Ipotezele utilizate in realizarea proiectului de investitii

Ipotezele utilizate in vederea realizarii proiectului de investitii sunt determinate pe de o parte de shimbarile survenite in mediul economic-social al tarii, iar pe de alta parte de obiectivele de dezvoltare a societatii comerciale.
Ipotezele determinate de mediul econimico-social sunt:
 Cresterea consumului de energie electrica fapt determinat de cresterea achizitiei de catre gospodarii de aparate electronice si electrocasnice;
 Scaderea resurselor naturale care sunt folosite ca materie prima pentru generarea energiei electrice determinate de cantitatile limitate ale acestora;
 Cresterea pretului energiei electrice conventionale.
Obiectivele urmarite de catre societate se identifica atat la nivelul economic cat si la nivelul cunoasterii firmei in cadrul pietei si a zonei geografice in care aceasta activeaza.
 incheierea unui contract de colaborare cu firma producatoare Solar Energy, devenind distribuitor direct;
 cresterea notorietatii societatii si avantajelor folosirii sistemelor alternative de producere a energiei electrice, precum si a avantajelor oferite de noile tehnologii aplicate produselor noi;
 incheierea de contracte de colaborare prin promovarea produselor cu un numar cat mai mare de agentii de turism;
 cresterea cotei de piata in concurenta directa la un nivel de aproxiamativ 20% (in timp de 3 ani).

2. Riscurile anticipate in cadrul afacerii

Riscurile anticipate de catre societate sunt:
- puterea de cumparare scazuta a cumparatorilor;
- gradul de pentrare a pietei de concurenti mai puternici din strainatate;
- aparitia unor concurenti cu putere de promovare si cu renume pe piata mai mare;
- cota de piata ridicata a concurentei directe.

3. Masuri adoptate pentru minimizarea riscurilor

Minimizarea riscurilor se vor concentra in special pe realizarea unei notorietati pe piata pe care societatea activeaza, urmarindu-se ca aceasta sa fie cat mai bine cunoscuta. Deasemenea se va urmari cresterea vanzarilor si obinerea unei cote de piata cat mai mare.
Pentru a se realiza aceste lucruri este necesar realizarea unei campanii de promovare a societatii si a produselor oferite agresiva, realizata atat prin intermediul mijloacelor de comunicare media cat si prin printuri sau afisaj stradal.
Deasemenea pentru a se obtine o cota de piata cat mai mare este necesar parcurgerea diagramei GANT in care se prezinta succint programul de fidelizare a clientilor deja existenti si de atragerea noilor clienti. In vederea satisfacerii clientilor se cere echipelor de instalatori si persoanelor care lucreaza in cadrul departamentului la service sa aiba un comportament politicos si respectos fata de client. Firma va urmari de-altfel si atragerea clientilor de tip persoane juridice.

Anexa 1

Preturi panouri solare fixe

• Cu fagurele in interior de aluminiu, destinate numai pe perioada verii 290 euro (fara TVA)
• Cu fagurele de cupru, care sunt destinate pe toata perioada anului 590 euro (fara TVA).
Preturi
Conector solar 590 euro
• tava din aluminiu sudata prevazuta cu urechi de fixare
• lamele din cupru absorber cu acoperire selectiva
• tevi de cuprude distributie si colectare cu iesire de 1"
• sticla dura de 4mm grosime, speciala de absorbire a razelor si este rezistenta la spargeri
• senzor de temperatura a apei
• izolatie totala a laturilor exterioare cu vata de zgura de 60mm grosime
• suprafata de 2.8mp dimensiuni:2400x1155x100mm greutate 50kg
• putere maxima 1870w (la radiatie solara de 1000w/m2 si q=0,78
• toata instalatia este vidata
• este valabil si sub o alta varianta de 2,4 m2 cu putere de 1640w 505 euro
Cadru montaj cu accesorii pentru un panou solar 51 euro
2 panouri solare 93 euro
3 panouri solare 134 euro
• suport pentru sine din aluminiu montabilpe acoperis transversal 6 buc
• sina cu suport colector din aluminiu 2buc
• suruburi m8rezistente la acid
• racordare de tevi flexibile de imbinare si de iesire
• manson termic colector
• ventil de dezaerisire automat /manual
• pentru varianta vellux incluse in acoperis preturile sunt de 4 ori mai mari
Grup de pompare 189 euro
• pompa de circulatie WILO speciala dezvoltata pentru colectoarele solare
• anticoroziva ,economica ,cu 3 trepte de tip st25/8
• fidinguri de alama de siguranta si inchidere
• pivot cu crapodinacu bile
• supapa cu clapeta, robineti de umplere si evacuare
• supapa de siguranta
• manomete si termometre pentru verificarea presiuni si a temperaturi
Automatizarea
tip ANS20 one cycled solar solar controller 108 euro tip SDR 21 compact temperature diference controler 120 euro folosita in majoritatea instalatilor tip UVR 31 one cycled universal controller 156 euro tip UVR 42 two cycled universal controller 224 euro tip UVR 64 three cycled universal controller 292 euro
• automatizare solara cu realizare compacta usor operabila
• reglare la diferenta de temperatura
• protectia temperaturii la boiler si panou reglabila
• afisaj colector si protector temperatura boiler
• manson pentru sesizor de temperatura boiler, dupa tip cu 2,3,4,5 sensori de temperatura
Rezervor pentru acumularea apei cu un singur schimbator in interior tip ST-200litri 590 euro tip ST-300litri 771 euro tip TSR-400litri 964 euro cu doua schimbatoare in interior tip ST-200litri 784 euro tip ST-300litri 950 euro tip TSB-320litri 950 euro tip TSB-430litri 1098 euro tip TSB-540litri 1200 euro tip TSB-750litri 1879 euro tip TSB-1000litri 2263 euro

Lichid antigel 10L 26 euro
• lichid antigel concentrat cu continut de propitilena de 40%
• nu este toxic este biodegradabil
• garantie anticoroziva timp de 10 ani
Schimbator de caldura extern in placi 14-10 73 euro
14-20 97 euro ptr. Piscine b130 230 euro* b180 280 euro
• pentru o instalatie de preparare a apei calde cu acumulare si pe timpul cand nu este soare pentru o familie de 4 persoane +piscina aveti nevoie de componentele notate cu *
• pentru o instalatie de preparare a apei calde necesare unor campinguri,restaurante, dusuri pe plaja aveti nevoie de componentele notate cu ^
• pentru o instalati de preparare a apei + ajutarea sistemului de incalzire centrala aveti nevoie de componentele cu "
• in cazul in care aveti un sistem propiu de icalzire si parte a sistemului este asemanator si se poate folosi automat costurile instalatiei vor fi mai mici
• costurile montajul se stabilesc la fata locului in functie de volumul instalatiei
• termenul de livrare al instalatiei este de maxim 2 saptamani in cazul in care instalatia nu exista pe stoc
• se pot comanda si numai panourile solare impreuna cu punctele 2si 4 separat cat si rezervoarele de acumulare
• preturile nu contin TVA
• se calculeaza la cursul BNR din ziua facturarii
• garantia este de 10 ani la panourile solare, 2 ani la automatizare si 3 ani la rezervoarele de acumulare a apei
• instalatia are avizul INSTITUTULUI NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE IN CONSTRUCTII SI ECONOMIA CONSTRUCTILOR BUCURESTI

Anexa nr. 3

Propunere de pachet panouri solare pentru casa / cabana

Una din cele mai comune aplicatii a energiei alternative este alimentarea cu energie electrica a unei case de vacanta sau cabana, aflata intr-o zona fara access la reteaua publica. Pentru aceasta aplicatie se poate opta pentru alimentare folosind panouri fotovolatice sau generatoare eoliene. Folosirea lor combinata este intodeauna posibila.

Pentru o astfel de locatie vom folosii urmatorii consumatori de energie: Tabel nr. A1

Locatia dispune de urmatoarele caracteristici de potential energetic:
• Energie solara timp de 4,5 ore pe zi
• Vant continu la 12m/s timp de 4 ore pe zi
Pentru deservirea acestor consumatori sistemul poate folosi panouri solare sau un generator eolian (turbina eoliana) care trebuie sa produca tot necesarul de energie electrica. Acesti consumatori au nevoie de 4 KWh pe zi timp de 7 zile pe saptamana sau putem considera aproximativ un consum de 124KWh/luna. Sistemul are o autonomie de 2 zile, adica poate furniza energia necesara timp de 2 zile chiar daca nu avem nici un aport de energie de la panourile solare fotovoltaice sau turbina eoliana.

Pentru acesta aplicatie vom avea nevoie de urmatoarele componente principale:
• Panouri solare fotovolatice sau o turbina eoliana;
• Grup de acumulatori (baterii reincarcabile) la 6 V;
• Regulator de incarcare a bateriei;
• Invertor de curent continu (12V) -curent alternativ (220V);
• Lampi economice de curent continu;
• Echipamente si conectori pentru subansamble.

Pentru aceasta aplicatie s-au ales urmatoarele componente :

Figura nr. a1

Pentru acesta aplicatie pentru acoperirea necesarului de consum vom avea nevoie de :
• 10 panouri solare fotovoltaice de 150W sau o turbina eoliana de 1000W tip Whisper WHI-200;
• 2 regulatoare de incarcare Steca pentru panouri (turbina eoliana include un regulator propriu);
• 10 baterii acumulatori cu ciclu profund tip SB6/330A;
• invertor Steca RI de 500W putere la iesirea de 220VAC;
• 4 becuri economice de 11W curent continu.
Estimarile sunt facute in baza unor valori ipotetice iar realizarea si implementarea lor necesita o proiectare riguroasa pentru optimizarea performantelor si costurilor (care pot suferii ajustari importante)specifice fiecarei locatii. In cazul in care reteaua de energie electrica se afla la o distanta mai mare de 200-300m de locatia cabanei ( casei de vacanta ), alimentare cu energie alternativa devine cea mai rentabila solutie. Beneficile sistemului sunt exceptionale. Pe langa faptul ca aceste sisteme furnizeaza energie ecologica, aceste sisteme ofera independenta energetica totala. Acesta este solutia de a obtine energie electrica gratuita.

Estimarea financiara a sistemului Costurile aferente echipamentelor folosite in acest exemplu, publicate mai jos, sunt doar estimative, urmand ca la evaluarea finala a fiecarui proiect sa fie aplicate reduceri de preturi corespunzatoare topologiei si dimensiunii fiecarei aplicatii. Datorita unicitatii fiecarui proiect costurile aferente fiecarei aplicatii pot sa difere semnificativ.

Preturile estimative ale echipamentelor folosite in cadrul acestui exemplu sunt :
• Panou fotovoltaic 165W Cod: LPS00253 -Model: USP150 Pret: 751 Euro;
• Turbina eoliana Whisper Cod: LPE00333 - Model: WHI-200 Pret: 2500 Euro
• Regulator incarcare Cod: LPC00017 - Model: Tarom430 Pret: 260 Euro;
• Acumulator 6V / 330Ah Cod: LPB00017 - Model: SB6/330A Pret: 398 Euro
• Invertor Steca 500W Cod: LPI00005 - Model: 550 I Pret: 485 Euro;
• Bec economic 11W Cod: LPL00010 - Model: ESL11 Pret: 10 Euro.

Figura nr. a2

Bibliografie :

• Virgil Balaure – Marketing (editia a doua revazuta si adaugita), Ed. Uranus, Bucureşti, 2002
• http://solarenergy.ro
• http://solarenergy.com
• http://www.cpisc.ro/files/Etape%20de%20parcurs-energia.pdf
• http://www.revistabilant.ro/articole.php?sect=381
• http://www.anre.ro/FisZip/GhidPEEverde.pdf
• http://ec.europa.eu/comm/competition/publications/competition_policy_and_the_citizen/brochure_ro.pdf
• http://www.tmt.ugal.ro/Specializari/IME/mediu/regenerabil.html
• http://www.svedu.ro/curs/marketing/c2.html…...

Similar Documents

Premium Essay

Plan

...customer Server Manager: Responsible for the health of server environment of IT infrastructure Configuration Manager: Responsible for the health & management of configuration management system at both server and client side operations. Documentation Manager: Responsible for the standardization, versioning and presentation quality of project documents Database Manager: Responsible for implementation, backup and proper operation of the DBMS. Quality Manager: Responsible for quality standards implementation and test plans. Database Designer: Responsible for designing and implementing the database of the project System Analyzer: Responsible for collecting system requirements and keeping the developers up to date on requirements. Interface Designer: Responsible for designing project interfaces and prototypes. Web Designer: Responsible for design and implementation of presentation web site. Tester: Responsible for following the test plan that is implemented by the quality manager. Developer: Responsible for coding of the project. 6. Project Communication * Project leader has regular meeting with consultant once a month (Project Leadership Discussion in figure). * According to events such as new features project leader and consultant may be hold an extra meeting. * These extra meetings could be face to face or via video conferance. * Over the leadership of discussion meeting, team meetings will be hold one in two weeks. That meeting will......

Words: 2194 - Pages: 9

Free Essay

Developing Plan for Farmec

...în majoritate creme şi loţiuni. În 1967, fabrica primește numele de ”FLACARA”. În luna septembrie, a aceluiaşi an, prin grija doamnei prof. dr. Ana Aslan, compania devine primul producător de creme si emulsii Gerovital H3 din Romania. Prima producție de serie a constat în duetul cremă de zi hidratantă și cremă de noapte nutritivă. Ambele produse se adresează femeilor cu vârste de aproximativ 40 de ani, pentru tenul care prezintă primele semne de îmbătrânire. Grija față de frumos și de tradiție, consolidată prin anii de cercetare continuă, a făcut ca, din 1945 - anul în care FARMEC realiza 5 produse - și până în prezent, portofoliul să se extindă la peste 400 de produse. Printre mărcile produse și comercializate de FARMEC, apreciate pe plan intern și internațional, se numără Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan, Gerovital Plant, Aslavital, Farmec, Aslamed, Doina, Ada, Charisse, Obsesie, Athos și Dermofarm. Produsele FARMEC sunt prezentate în țări de pe toatele continentele lumii, cum ar fi Ungaria, Polonia, Serbia, Anglia, Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Germania, Italia, Spania, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Liban, Iordania, Thailanda, Japonia, SUA, Canada, Grecia și Coreea de Sud. Dezvoltarea companiei a fost susținută de consolidarea permanență a propriei rețele de distribuție. În prezent, toate zonele țării, sunt acoperite prin reprezentanțe ale companiei. În același timp, un accent deosebit a căzut pe dezvoltarea departamentului de marketing și......

Words: 12574 - Pages: 51

Free Essay

Plan Afaceri

...Plan Afaceri Date de identificare 1. Numele societatii S.C. SolarEnergy S.R.L 2. Logo societate Figura nr.1 3. Numar de inregistrare Oficiul Registrului Comertului: J33/702/2004 ; Cod unic de inregistrare RO 16577359 . 4. Forma juridica de constituire S.R.L. --- Societate cu Raspundere Limitata. 5. Adresa Judetul: Suceava Localitatea: Suceava Adresa: Calea Unirii 94 Bl. 62 Sc. B Ap. 1 Cod 720141 Telefon: 0230-257.373 6. Tipul activitatii principale si codul CAEN Comercializarea panourilor electrice de captare a energiei solare. Codul CAEN: • 5186 Comert cu ridicata a altor componente electronice ; • 5272 Reparatii de articole de uz gospodaresc 7. Natura capitalului Capitalul societatii este capital cu raspundere limitata. 8. Capital social Capital social subscris si varsat al S.C. SolarEnergy S.R.L este de 478.192,78 RON. 9. Asociati Arotaritai Ovidiu Constantin Victor Conducerea si personalul societatii 1. Conducerea societatii Administrator: Arotaritai Ovidiu; Studii: Universitatatea Politehnica Bucuresti Facultatea de Electronica si Telecomunicatii; Experienta profesionala: 2001-2003 S.C. bet Vect S.A Manager General 2. Personalul Numar total de salariati din care:  Cu contract de munca pe perioada nedeterminata: 10 persoane Structura numerica de personal:  Conducerea societatii:  administrator: 1 persoana;  Personal direct productiv:  Ingineri: 2 persoane;  Instalatori: 8......

Words: 277 - Pages: 2

Free Essay

Esential in Pornirea Unei Afaceri

...pornirea unei afaceri Există 3 forme principale de organizare a afacerilor: afacerea proprietate individuală, afacerea în parteneriat şi corporaţia. Cele mai numeroase sunt afacerile individuale. Dar, în termen de cifră de afaceri majoritatea afacerilor revin corporaţiilor. Este totuşi important să se înţeleagă diferenţele între cele trei forme de organizare, ca şi avantajele şi dezavantajele fiecăruia. I. Afacerea proprietate individuală O afacere proprietate individuală (,,sole proprietorship") este cea care aparţine unui singur individ (persoană fizică). A intra în afaceri ca persoană fizică este un lucru foarte simplu - pur şi simplu, este numai o chestiune de a începe operarea afacerii. Totuşi, cele mai multe administraţii orăşeneşti solicită ca până şi cele mai mici afaceri să dispună de o înregistrare (licenţă). Proprietatea individuală a unei afaceri are, pentru micile întreprinderi, două avantaje importante: * poate să se formeze cu uşurinţă şi fără prea mari cheltuieli, deoarece nu este necesară stabilirea unui statut sau altui act juridic similar; * nu se plătesc impozite corporaţionale pe profituri, deşi câştigurile firmei sunt contabilizate ca venituri personale ale proprietarului său şi se impozitează prin aplicarea impozitului pe venituri individuale; acest impozit se aplică indiferent dacă aceste profituri se reinvestesc sau nu. Proprietatea individuală a unei afaceri are,......

Words: 2150 - Pages: 9

Premium Essay

Plan

...Plan The purpose of the paper is to provide an overview of marketing plans. I will do this first by providing the definition of marketing plans. I will discuss how a marketing plan helped make a product or service successful. I will also discuss how decisions in a marketing plan led to failure; I will analyze what was the difference in two examples. Next, I will provide a movie that was considered a box office failure. I will apply what I have learned about the concept of marketing plans, and what could have gone wrong in the studio’s plan with regard to forecasting demand for the project. Let’s begin with sharing my understanding of marketing plans in the roles that it plays. Marketing plans are tools used by managers to guide the process of marketing. Marketing contain strategies and consider many environmental aspects that work together to affect the success of the product or service being marketed. Marketing plan details a company’s marketing effort. It may be laid out for an individual product or for the entire company and all its products. Marketing plans helps establish, coordinate and direct marketing efforts. Marketing plans has different keys to success. Successful marketing requires companies to have capabilities such as understanding customers and competitors, creating customer value and keeping customers. An example of how a marketing plan helped make a product or service successful would be Kellogg’s Special K cereal. The market plan for this company was......

Words: 330 - Pages: 2

Premium Essay

Plan

...of this product / service, then to draft a marketing plan. The objective of the marketing plan is to architect a strategy to build brands (thus creating profits), and to provide a vehicle for others in the firm to have input into that strategy. You should complete the following tasks in your marketing plan. Task 1 First, you need to analyze your company’s current situation and conduct completed marketing audits. 1) Examine organizational and environmental auditing techniques that affect your marketing planning. (1.3) 2) Carry out organizational and environmental audits for your company based on your analysis of the previous question. (1.4) Task 2 Then, you should formulate marketing mix strategies for the product / service and finalize a marketing plan which will be reported to the board of your company. 1) Examine techniques for developing new products. (3.3) 2) Justify recommendations for pricing, distributing and communicating a product or service. (3.4) 3) Explain how factors affecting the effective implementation of the marketing plan have been taken into account. (3.5) 4) Write a marketing plan for the product or service you chose and prepare for a short presentation of your plan. (3.1) Suggestions 1) You can cooperate with each other to collect information for the same product. However, the marketing plan must be written individually. 2) Follow the standard format of a marketing plan. You can download a template from the course......

Words: 393 - Pages: 2

Premium Essay

The Plan

...The Plan Obama’s ceremonial swearing-in at the U.S. Capitol was filled with traditional pomp and pageantry. Obama swore in January 21, 2013 for the public. He delivered a speech that previewed the priorities that he intends to pursue for his second-term (Tribune Newspaper, n.d.). His priorities include things like: gun rights, budget plans, and jobs for America. Obama is calling to give a fair shot to the middle class (Dorning, 2013). The Affordable Care Act is also in his plan for the next four years. Obama propose the “The Budget Plan”. Jobs for America, the middle class, and affordable care were discussed in this plan. Amy Goodman stated, “President Obama has unveiled a budget plan seeking to trim the federal deficit by cutting or eliminating over 200 federal programs, many dedicated to social services and education.” The Budget was a $3.7 trillion proposal that would cut funding in half for the IHEAP (Income Home Energy Assistance Program). This program subsidizes heating costs for low-income Americans. President Obama called for a freeze on annual domestic spending over the next few years. The Budget Plan also calls for cutting $300 million from community development block grants. Obama’s plan includes two modest tax hikes for banks and oil companies. However, the Budget does not only include those things. The Budget implements the tight discretionary spending caps that Obama signed into law in the Budget Control Act of 2011. Barack also wanted to limit an expansion......

Words: 1128 - Pages: 5

Premium Essay

Plan

...costs to replace the defective widgets have increased. This comes as a surprise to management because in previous years returns were less than one percent. After compiling the data from the consumer surveys, we decided to give you, the employee, a survey on your job performance, management, and work environment. We also asked you to give any suggestions on how we can improve. The results of the employee surveys have been calculated. Per the survey, many of you stated that you were getting bored with your daily tasks. After weeks of deliberation, we’ve put together an organization motivational plan that will be given to each team member. The motivational plans main focus is team work, which we believe that through teamwork, we can achieve more and continue to provide to our consumers, a state of the art WooWoo. Over the next six weeks, we are expecting the motivational plan to improve in the following areas: high job satisfaction, low turnover, high productivity, and high-quality work. As you continue reading, you will notice the new policies we have put into place for each of the areas listed above. Job Satisfaction & Low Turnover “Job satisfaction is an employee's thoughts and emotions towards their job and how they evaluate their job. This can be a judgment of their job overall, or of specific judgments such as pay, promotions, work tasks, co-workers and supervisors. It is important for organizations to care about their employees' job satisfaction. It......

Words: 1482 - Pages: 6

Free Essay

Business Plan

...Facultate de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor PLAN DE AFACERI SC Innovation SRL CUPRINS INTRODUCERE ...………………………………………………………………………………………………………………………………...4 1.1 Descrierea ideii de afacere 5 1.2 Denumirea firmei 5 1.3 Logo-ul firmei 5 1.4 Obiectul de activitate al firmei 6 1.5 Localizarea firmei 6 1.6 Capitalul social al firmei 7 1.7 Forma de organizare 7 1.8 Acţionarii principali, asociaţii, angajaţii 7 1.9 Descrierea produselor şi a servicilor 8 1.9.1 Proiectarea şi realizarea paginilor web 8 1.9.2 Realizare designului pentru paginile create 8 1.9.3 Implementarea softwere 8 1.9.4 Mentenenţă softwere 8 1.10  Analiza mediului extern al firmei 9 1.11 Analiza PEST 10 1.11.1 Mediul Politic 10 1.11.2 Mediul Economie 11 1.11.3 Mediul Social 11 1.11.4 Mediul Tehnologic 11 1.12 Planul de marketing 11 1.12.1 Descrierea Pieţei 11 1.12.2 Segmentul de piaţă căruia ne adresăm 12 1.13 Concurenţa 12 1.14 Analiza SWOT 13 1.15 Strategia de marketing 14 1.15.1 Obiectivele de marketing 14 1.15.2 Mixul de marketing 15 1.16 Previziunea vânzărilor 17 1.17 Planul de management 18 1.17.1 Misiunea şi obiectivele generale 18 1.17.2 Planul operaţional 18 1.17.3 Riscurile associate ideii de afacere 19 2.1 Prezentarea situaţiei actuale a firmei 21 2.2 Prezentarea ipotezelor pe care se bazează previziunile 21 2.3 Prezentarea situaţiei previzionate 21 2.3.1 Fluxul de numerar 21 2.3.2 Factorii care......

Words: 7717 - Pages: 31

Premium Essay

Plan

...Contingency Plan An Update IAATO Vessel Emergency Contingency Plan 2006-2007 IAATO Operational Document Information Paper submitted by The International Association of Antarctica Tour Operators Introduction The following IAATO Vessel Emergency Contingency Plan was agreed to originally at IAATO’s 14th Annual General Meeting, May 2003. It was tabled as ATCM XXVI IP069 and has been in place for all subsequent seasons. At IAATO’s 17th Annual General Meeting, April 2006, the plan was reviewed first by IAATO’s Marine Committee and then presented to all ship operators for discussion and adoption. It was agreed by the membership that the plan was effective and only required additional supplemental text. The plan retains the flexibility to be amended should international shipping regulations be changed or operators find more efficient and practical ways to work. The plan is outlined below, and an IAATO Emergency Contingency Plan Flow Chart, is shown in Appendix A. This paper was originally prepared by Captain Leif Skog and reviewed and or updated each year since 2003. Captain Skog has been working in Antarctica for 27 years and is the Vice President of Marine Operations for IAATO member, Lindblad Expeditions. Background All IAATO vessels operating in Antarctica are required to operate under the ISM Code and consequently they must have a well-established Safety Management System (SMS) in place in addition to the IAATO emergency contingency plans......

Words: 2896 - Pages: 12

Free Essay

Plan de Afaceri

...ARAD FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE SPECIALIZARE : MARKETING REFERAT ÎNDRUMĂTOR ȘTIINȚIFIC: DR. DUMA DANIELA STUDENT: DÉNES ENDRE Planul de afaceri al întreprinderii „Cafenea culturală” ------------------------------------------------- Planul de afaceri este documentul construit pentru a determina pași care vor fii parcuși de o întreprindere într-o anumită perioadă de timp. Stabilește obiectivele, strategia și planurile de acțiune pentru desfășurarea unei activități specifice pe parcursul unei perioade determinate. ------------------------------------------------- Descrierea afaceri ------------------------------------------------- Planul de afaceri trebuie să demonstreze că cei care au făcut proiectul au o idee clară asupra a cea ce îşi propun să realizeze. Trebuie prezentate scopurile şi obiectivele. Motivarea afaceri: Motivele care stau la baza lansării sau dezvoltări afaceri. (oportunitatea afaceri) Principalele obiective ale cafenelei reprezintă serviciile de foarte bună calitate. ,,Cultural Cafe” nu este doar o simplă cafenea ci este o cafenea care oferă și un ambiant plăcut cu temă de cultură, astfel clienți nu vor căuta doar un loc unde să beie o cafea ci să trăiască o experiență diferită. Prezentarea afacerii: * Descrierea ideii de afaceri * Obiectivele care trebuie să fie atinse * Factori de succes Un cadru deosebit unde clienți pot să se bucure de o cafea sau de o altă băutură bună,......

Words: 1412 - Pages: 6

Free Essay

Plan de Afaceri

...Universitatea OVIDIUS Facultatea de Ştiinţe Economice Plan de afaceri Coordonator ştiinţific: Prof. univ. Dănuţ Tiberius EPURE Specializarea: Economia Firmei, anul I, grupa a-II-a Plan de afaceri Cuprins Capitolul I – Prezentarea firmei 1. Aspecte generale privind specificul firmei si situatia proprietarilor 2.1. Detalii privind firma 2.2. Detalii privind proprietarii 2. Planul de dezvoltare al firmei 3.3. Planul de dezvoltare pe termen scurt 3.4. Planul de dezvoltare pe termen mediu si lung 3. Analiza activitatii firmei 4.5. Puncte forte ale firmei 4.6. Puncte vulnerabile 4.7. Oportunitati de fructificat 4.8. Amenintari potentiale 4. Structura de personal Capitolul II – Analiza activitatii intreprinderii 1. Resurse materiale si furnizori 2. Aspecte privind sediul firmei/locul de desfasurare al activitatii 3. Produsele si serviciile oferite 4. Aspecte privind concurenta 5. Modul de promovare a afacerii si tactici de marketing folosite 6.1. Importanta folosirii unei strategii de marketing 5.2.Obiective de atins vs. buget alocat pentru marketing Capitolul III - Aspecte financiare ale intreprinderii 1. Costuri de infiintare a firmei 2.1. Autorizatii 2.2. Inscrierea in Registrul Comertului 2. Costuri curente 3.3. Materii prime, materiale......

Words: 2282 - Pages: 10

Free Essay

Project Plan

...clienţilor concomitent cu imbunatatirea vieţii salariaţilor firmei. Filosofia firmei este de a furniza cu promtitudine produse si servicii de calitate, in scopul permanentei imbunatatiri a percepţiei pe care clienţii si angajaţii o au despre calitatea activitatii firmei. Succesul firmei depinde in cea mai mare măsura de felul in care satisfacem cerinţele exprimate ale pieţei, iar aceasta presupune o colaborare deplina cu clienţii". Misiunea specifica a SC TERMOINSTAL SRL (cu specificarea obiectivelor) " TERMOINSTAL isi va desfasura activitatea in domeniul confecţiilor metalice si a lucrărilor si serviciilor aferente. Ea va urmări atingerea unei cote de piaţa de 10 % in primul an de activitate, si creşterea cifrei de afaceri cu 15% in următorii doi ani de activitate. Acest fapt va permite asigurarea unei poziţii pe piaţa intre primii trei competitori." b) Istoric, management, resurse umane, activitatea curentă FACTORI-CHEIE AI SUCCESULUI In orice situaţie din lumea afacerilor, exista un număr de factori care vor determina rezultatul, iar o strategie va avea succes daca aceşti factori vor fi controlaţi si aplicaţi in mod inteligent. Aceştia sunt numiţi factori-cheie ai succesului si sunt factori din exteriorul firmei. In cazul afacerii proiectate au fost identificaţi doi factori-cheie: 1.gasirea celor mai ieftine surse de materii prime 2.''wide assortment" – varietate sortimentală ......

Words: 3240 - Pages: 13

Free Essay

Plan

...The Marketing Plan BY GEORGE SAMIR SAAD Introduction: My department is "AlSalam Nephrology department", in which I am the senior doctor and the responsible for patients and the subordinates –doctors, nurses and workers-. This department one of the most famous oldest unit in Egypt, in which renal transplantation done successfully and legally. The unit has: * 8 renal dialysis machines, * 2 outpatient clinics, * 20 inpatient beds, * 3 professors, * 1 senior doctor, * 5 doctors, * 3 head nurses, * 5 nurses, * 4 assistances, * 2 workers. Situation analysis: Current service: - AlSalam nephrology department, responsible for many services, like: * Renal transplantation, * Follow up renal-transplanted patients, * Renal dialysis for chronic renal failure patients, * Outpatient clinic for kidney diseases; and * Teaching and practicing place for new doctors who care with nephrology. - The unit in AlSalam hospital, which present in ElMohandseen area in Giza, Egypt, which is a famous, commercial, crowded, rich area. - The hospital accredited with ISO 9001 in 2004. -Background information -Date of opening the unit: 1983 -Average No. of outpatient/Day: 60 patients - No. renal failure patients/Day: 20 patients -Costs /outpatient: 40 LE -Revenue /out patient: 120 LE -Net profit /outpatient: - 80 LE, which is good. -Costs / renal failure patients: 200 LE -Revenue / renal failure patients:......

Words: 4619 - Pages: 19

Premium Essay

Plan

...BUSINESS PLAN LIFE LIVE 17 Qing HUA EAST ROAD HAIDIAN, BEIJING CHINA GROUP CHEN SI RUI SHEN SHUANG SUN RONG BIN ZHANG JIA WEI [20.06.2015] Background Along with the social reform, people's consumption ideas gradually change, to a coffee shop to drink coffee is no longer like a few years ago to be far away, like quiet people, will choose to the coffee shop at the weekend through a lazy afternoon, listening to the Italian tunes of rich emotional appeal feel relaxed. College students are also looking for a quiet and comfortable study environment, a 24 hours of leisure, then become indispensable. With the change of the consumer mind, small endowment the coffee industry increasingly rise, in the country has quite a few hidden in set the theme of city shop. These coffee shop consumption is not high, suitable for mass consumption society, general entrepreneurs investing psychology all want to make a lot of money, the fastest way to make money is to make the rich money, instead, in the consumer groups, the audience most is the populace, the biggest consumer spending and civilian class, how to do ordinary and small into many is a very exquisite management strategic problem. Based on this kind of trend, more and more people seek to this shop to enjoy a comfortable environment. For......

Words: 2993 - Pages: 12